Λειτουργίες


Σπονδυλική στήλη και υγεία

Η σπονδυλική σου στήλη έχει τέσσερις κύριες λειτουργίες

... περισσότερα

Πως νιώθω


μετά από μια ανάταξη

Μπορεί να νιώσεις βαθιά ηρεμία και γαλήνη. Μερικοί νιώθουν πολύ ενεργητικοί.
... περισσότερα

Αντιδράσεις


τι δημιουργεί αντιδράσεις

Οι μύες προσαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη ...

περισσότερα

Αποτελέσματα


Πότε θα καλυτερεύσω;

Ο βαθμός της θεραπείας σου βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες

... περισσότερα

Λειτουργίες

Η σπονδυλική σου στήλη έχει τέσσερις κύριες λειτουργίες:

 • 1. Να προστατέψει τον εγκέφαλο σου και το νωτιαίο μυελό.
 • 2. Να υποστηρίξει τους γοφούς, τα κάτω άκρα, τους ώμους και τα άνω άκρα.
 • 3. Να χρησιμεύσει σαν σημείο σύνδεσης για τους μύες και να σου επιτρέψει να στέκεσαι και να κινείσαι.
 • 4. Να υποστηρίξει το κεφάλι σου και τα πλευρά σου.
 • Ενίοτε η σπονδυλική σου στήλη χάνει την ισορροπία της. Όταν συμβεί αυτό δημιουργείται πίεση στα οστά, στο νωτιαίο μυελό, στον εγκέφαλο και στα νεύρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο πόνος, η κόπωση, η αδυναμία και η αρρώστια. Ο χειροπράκτης σου μπορεί να βρει αυτή την ανισορροπία, και με μαλακούς χειρισμούς να επαναφέρει τη σπονδυλική στήλη σε ισορροπία, διώχνοντας την πίεση από τα νεύρα και τα οστά. Συνεπώς βοηθάει στην ανάκαμψη της υγείας του σώματος σου. Περίπου το 85% του πληθυσμού θα βιώσει, έστω και μια φορά στη ζωή του, οσφυαλγία (πόνο μέσης) τόσο δυνατή που θα τους καθηλώσει στο κρεβάτι! Περίπου όλοι μας δηλαδή.

  Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η χειροπρακτική είναι πιο αποτελεσματική, πιο ασφαλής και με μικρότερο κόστος από την κλασική ιατρική, όσον αφορά τους πόνους μέσης.

  Τα φάρμακα σου λένε ψέματα. Σου αποσπούν την προσοχή από το αληθινό πρόβλημα: το αίτιο της πάθησης. Τα φάρμακα δε σε κάνουν υγιή. Μπορεί να μειώνουν ή ν' αλλάζουν τα συμπτώματα, αλλά αυτό δε σε κάνει υγιή. Γιατί είναι τ' αποτελέσματα τόσο υπέρ της χειροπρακτικής; Επειδή τα παυσίπονα, τα μυο-χαλαρωτικά, τα αντιφλεγμονώδη, τα ηρεμιστικά, η φυσικοθεραπεία και οι εγχειρίσεις δεν είναι ικανά για να διορθώνουν δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης. Η χειροπρακτική όμως είναι! Η αληθινή υγεία έρχεται από μέσα. Υγεία είναι η εικόνα ενός σώματος που λειτουργεί σωστά, όπου οι ενέργεια από τον εγκέφαλο μπορεί να μεταφερθεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα σε όλο σου το σώμα. Αληθινή υγεία υπάρχει όταν τον σώμα είναι ισορροπημένο, όταν η σπονδυλική στήλη λειτουργεί σωστά, όταν υπάρχει ξεκούραστος ύπνος, και όταν υπάρχει δύναμη και ενέργεια. Ανάμεσα στα πράγματα που συμβάλουν στη καλή υγεία, είναι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, το φαγητό και το νερό που πίνουμε, το πώς χειριζόμαστε το συναισθηματικό στρες, οι αδυναμίες και οι δυνάμεις μας, τα φάρμακα, η γυμναστική και η ξεκούραση. Μια υγιής σπονδυλική στήλη είναι σίγουρα απαραίτητη. Σε πολλούς είναι ο κύριος παράγοντας για μια ζωή γεμάτη ζωτικότητα ή μια ζωή με αρρώστια, αδυναμία και ανικανότητα. Ανεξάρτητα από την πάθηση ή την ασθένεια που έχεις όπως δερματολογικά, αλλεργίες, άσθμα, αυχεναλγία ή οσφυαλγία, πονοκέφαλοι ή αϋπνίες, ή αλλά προβλήματα υγείας, χρειάζεσαι μια υγιή σπονδυλική στήλη !

  >> Επιστροφή